PSC, ICV-EUA, ERC i PPC arriben a un acord sobre la C-15

política
UM9 i CiU no subscriuen l’al·legació pactada per la resta de forces del Consistori

Les diverses forces polítiques del municipi llevat d’UM9 i CiU han arribat a un acord per presentar una al·legació conjunta a l’estudi de desdoblament de la C-15. A pesar de la diversitat de posicions que es van manifestar en la reunió del passat divendres i en la trobada del Consell Municipal de Medi Ambient de dilluns, finalment s’ha arribat a consensuar un text que han subscrit PSC, ICV-EUA, ERC i PPC. En una nota de premsa, fonts del govern local han mostrat la seva satisfacció per l’acord. Al seu entendre, el subscriuen 16 dels 21 regidors que integren el Ple “o, el que és el mateix, el 76% dels membres del consistori”. Les mateixes fonts manifesten lamentar que CiU i “els quatre regidors d’UM9” no hagin subscrit l’al·legació. De manera indirecta, aquestes dues consideracions recalquen la divergència interna en la principal força de l’oposició UM9-Esquerra Nacional (UM9 + ERC).

D’altra banda, la nota emesa per l’Ajuntament destaca que l’acord no es va poder tancar fins després de la reunió del Consell Municipal de Medi Ambient. Cal tenir present que aquesta era una trobada exigida reiteradament per la majoria de forces que integren l’oposició municipal i també per la societat civil des de la plataforma Montgròs Viu, que té el seu web sense actualitzar des d’octubre i encara no s’ha manifestat públicament sobre l’actual conjuntura. L’Ajuntament ha facilitat a El Cancell una transcripció de l’al·legació conjunta final.

Que s’hagi pactat una al·legació no suposa que la Generalitat la respecti ja que el posicionament d’altres localitats i del Consell Comarcal no hi coincideix. D’altra banda, resulta evident que l’espectacle de divisió i càos que han protagonitzat totes les parts implicades en aquesta qüestió reforça el posicionament del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. Cal tenir present que el conseller, Joaquim Nadal, en la seva visita a la comarca va escoltar les opinions contràries a la posició de la Generalitat amb total hieratisme i es va limitar a dir que es mirarien les al·legacions.