L’Ajuntament presenta al·legacions a la C-15

Medi natural
Blanco vol que es redueixi l’impacte de l’enllaç amb la C-32, que es tingui present el futur traçat del ferrocarril i que la carretera se soterri al p

La conveniència que es redueixi l’impacte de l’enllaç de la nova carretera amb l’autopista, la necessitat de projectar la infraestructura de manera conjunta amb el traçat del futur ferrocarril orbitral i la possibilitat que la carretera se soterri a Canyelles són les tres idees contingudes en les al·legacions que ha presentat l’Ajuntament al projecte de C-15. Blanco, que va donar a conèixer aquestes al·legacions dimarts en una roda de premsa, considera que qualsevol acció o proposta hauria de tenir en compte el traçat del nou ferrocarril orbital previst per unir Vilanova amb Vilafranca abans d’aclarir definitivament per on passarà la nova autovia; així mateix, creu que la manera com es preveu d’enllaçar-la amb l’autopista C-32 és massa agressiva. D’altra banda, ha indicat que la Direcció General de Carreteres hauria d’estudiar la possibilitat de tirar endavant una nova alternativa per l’ampliació d’aquesta carretera que podria consistir en el soterrament del nou traçat al seu pas per Canyelles. Segons fonts municipals, l’alcalde considera que valdria la pena que la Generalitat estudiés descartar les dues primeres opcions presentades fins al moment i pensés en un nou traçat amb via subterrània. Pel que fa a les acusacions de desídia que UM9 i ERC adrecen a l’alcalde en aquest tema, Blanco considera que ell no és l’impulsor de la carretera i que qualsevol connexió intrapenedesenca comporta intervenir en el Montgròs. A més, per a Blanco, aquest tema és necessari per a la seguretat dels conductors i usuaris que cada dia passen per aquesta via (entre 10.000 i 15.000 vehicles), en clara referència a la sinistralitat registrada en els últims anys.