L’oposició al forat de la C-15 s’organitza en un clima de divisió

política
ERC i la plataforma Montgròs Viu, liderada per UM9, escenifiquen la situació amb dues rodes de premsa quasi simultànies

La divisió domina ara per ara entre els detractors del traçat que la Generalitat proposa per a la C-15. Esquerra Republicana de Catalunya i la plataforma Montgròs Viu, liderada per UM9, defensen postures diferenciades, tanmateix les posicions no semblen irreconciliables. Aquesta tarda han tingut dues rodes de premsa quasi simultànies als locals d’UM9 i d’ERC en què s’ha escenificat la situació. La primera ha tingut lloc al local social d’ERC. La regidora del partit republicà a l’Ajuntament de Ribes, Carme Farràs, ha demanat la retirada dels dos projectes presentats per la Generalitat de Catalunya a causa del fort impacte mediambiental que provocarien en la mesura que tenen una consideració d’impacte ambiental sever. Els republicans volen que s’estudiï una nova alternativa que corregeixi els defectes expressats en l’estudi ambiental. Demanen tenir en compte uns criteris de salvaguarda mediambiental, de manera que el traçat eviti les zones declarades PEIN, s’eviti el pas per zones urbanes, s’elabori un projecte de restitució d’arbrat i de manteniment de la C-15 com a via alternativa i de servei i es potenciï el transport públic entre el Penedès i el Garraf. Al mateix temps han criticat el mutisme del Consell Comarcal i de l’Ajuntament de Ribes davant el projecte.

Per la seva banda, la Plataforma el Montgròs Viu, integrada per diverses entitats del municipi (UM9, ICV, Ger, Bàsquet Ribes, Penya Ribes, AV Roquetes i Xulius), ha presentat el seu posicionament a la seu d’UM9. La plataforma és favorable al desdoblament de l’actual C-15, evitant d’aquesta manera el túnel sota el Montgròs, o el que seria igual a l’alternativa A del projecte de la Generalitat de Catalunya. Reconeixen que totes dues opcions són dolentes, però es decanten per aquesta ja que té un impacte menor sobre Ribes i perquè el cost és inferior en 20 milions d’euros a l’altra alternativa. Amb tot demanen que es faci un projecte per minimitzar l’impacte ambiental i que es potenciï el transport públic entre les dues comarques, plantejant una proposta unitària de desdoblament de la C-15 i del futur traçat ferroviari per evitar futurs condicionaments al traçat orbital del tren. També han denunciat que no s’ha tingut en compte el poble de Ribes i que el govern socialista de Blanco ha guardat un silenci sospitós i no ha defensat els interessos de la gent del poble, sinó el que li han manat des del partit, tot el contrari del què han fet els governants de Canyelles i Vilanova, que han defensat els seus ciutadans.

Així mateix, en la presentació del posicionament de la plataforma, s’ha demanat la mateixa fermesa en la preservació del Montgròs que en la defensa dels Colls. També s’han anunciat futures mobilitzacions per tal que s’aturin o es modifiquin les obres. A preguntes de El Cancell sobre la sortida d’ERC del consens de la Plataforma, Miquel Muç ha declarat que la proposta republicana és poc factible ja que si la Generalitat ha fet l’estudi de dues opcions, ara és difícil que s’ho repensin i mirin de fer-ne una altra ja que suposaria un retard important en la construcció de l’obra. Per tant el millor és agafar-se a la que menys afecta a Ribes i aquesta és la del desdoblament, és a dir, la defensada per la Plataforma.

Imatges de les dues compareixences. Fotos: El Cancell.