La marxa de l’ambulància condiciona la diada castellera

Cultura
Els Xicots de Vilafranca carreguen un 4 de 8, els Bordegassos descarreguen la torre de 7 i la Jove, un 5 de 7

A dos quarts d’una ha començat, a la plaça de la Vila, la diada castellera de Sant Pere amb la presència de la Colla Jove de Castellers de Sitges , els Bordegassos de Vilanova i els Xicots de Vilafranca. La diada s’ha desenvolupat enmig d’una calor molt forta i amb el públic que hi havia a plaça amagant-se del sol que queia.

L’actuació ha estat marcada per la caiguda del 4de8 dels Xicots, ja que ha provocat la suspensió momentània de la diada mentre s’esperava el retorn de l’ambulància de l’hospital que havia traslladat als Camils un casteller que havia rebut un cop. Aquesta pausa ha fet que l’actuació s’allargués més del compte i que des de l’Ajuntament es prengués la decisió d’escurçar-la d’una ronda. Això ha trascocat les intencions de les colles i ha privat de veure un diada complerta. Amb tot, s’han pogut veure bons castells i una bona sintonia entre les tres colles assistents, les quals s’han fet pinya mútuament en tot moment.

L’encarregada d’obrir plaça ha estat la Jove de Sitges, que té en Ribes la seva segona plaça per la gran quantitat de ribetans que hi participen Ha començat amb un bonic 5de7, el primer de la temporada. Tot seguit han intentat el 4de7 aamb l’agulla, que ha quedat en intent, després d’una defensa titànica per part dels sitgetans, ja que el castell s’ha anat deformant, poc a poc, fins que quan ja semblava salvat i tots els membres del castell ja estaven a punt de baixar del mateix, aquest s’ha enfonsat. En ronda de repetició han descarregat un segur 3de7 i han acabat amb el p5, també el primer de la temporada, i dos pilars de 4 al balcó, en què han pujat tota la canalla de la colla.

Els Bordegassos de Vilanova, per la seva part, venien a Ribes amb ganes de millorar l’actuació de la temporada passada i de ben segur que ho han aconseguit. Han començat amb un segur 5de7, per continuar amb el 2de7. Aquesta torre de set era la primera que descarregaven aquesta temporada, després de 2 de carregades. Han acabat amb un segur pilar de cinc.

Els Xicots de Vilafranca, per la seva banda han estat els encarregats d’oferir el millor castell de la diada, el 4de8, el qual sols han carregat, ja que una forta rebrincada al pis de quarts ha provocat la caiguda del mateix. Aquest castell havia estat precedit d’un bonic 5 de 7. Han acabat amb 3p4 simultanis.