Una festa viscuda amb pau i alegria

Cultura
Poques incidències en una celebració que ha generat, com és habitual, tota mena de comentaris

La festa major de 2006 ha estat prou bona. Els balls populars han dansat i suat de gust, la gent s’ha divertit i els incidents han estat mínims per no dir inexistents. La cercavila de la tarda va transcórrer amb normalitat. Només destacar que les colles de diables copen una part considerable del seguici, quasi el cinquanta per cent. Un comentari que s’ha sentit bastant aquests dies és que el que va passar amb el ball de bastons temps enerere ara passa amb els diables, amb l’agreujant que fan una despesa enorme en pirotècnia. El castell de focs va ser àgil, amb bon ritme, ben dissenyat, amb colors innovadors i una excel·lent distribució en el temps i l’espai. Els comentaris de satisfacció sobre el castell de focs, cada any es fan més avinents. D’altra banda, segons han manifestat a El Cancell membres de les colles, la d’ahir a la nit va ser una de les millors cercaviles nocturnes que es recorden. Cal tenir present que l’any passat aquesta cercavila no es va portar a terme a causa del dol per la mort d’un portant del drac. El ball de nit es va viure amb molt bon ambient i sense incidències remarcables. Tant la matinal com l’anada a ofici han estat tranquil·les. S’ha parlat bastant de l’absència de la regidora de Cultura a les dues comitives en què participen les autoritats. Quant als versos dels diables, El Cancell ha tingut accés als de la colla gran. S’hi tracta sobretot de l’Estatut, dels mundials, del lideratge de Blanco i de la demolició del local, entre d’altres temes. D’altra banda, durant la festa, alguns membres dels balls han lluït adhesius contra les afectacions al Montgròs que pugui provocar el nou traçat de la C-15. També s’han vist banderoles a la plaça amb aquesta reivindicació.

El Ball de diables de Ribes en acció. Fotos: Mireia Gallofré.