Endesa vol construir un nou transformador a Ribes

Medi natural
La companyia, que ja té una gran planta al poble, es compromet a soterrar 300 metres de línia de mitja tensió

La companyia elèctria Endesa ha manifestat la seva intenció de construir un nou edifici a Ribes en un comunicat de premsa. En aquest moment, Endesa compta amb un macrotransformador situat en una zona pròxima al Montgròs. Segons la companyia, el nou edifici tindrà capacitat per a 26 cel·les blindades i permetrà incorporar un nou tranformador de 40 MVA de potència, que s’afegirien a l’actual parc de 110 Kv. L’actuació formaria part d’un paquet d’inversions amb un muntant de 75.000 d’euros que tenen com a objectiu “millorar les infraestructures elèctriques i incrementar la qualitat del servei als clients”. Segons Endesa, en les comarques del Baix Llobregat, el Garraf i l’Alt Penedès, el consum durant l’any 2005 va incrementar-se en un 6,95% respecte del de 2004, a causa, bàsicament “del creixement industrial i immobiliari que han experimentat aquestes zones”. En el comunicat, Endesa explica que el dia 15 de desembre a les 18.25 hores es va assolir un consum de 8.454 MW, un 10 % superior al mateix di a de l’any anterior. D’altra banda, la companyia es compromet a cobrir 300 metres de xarxa de mitja tensió al municipi. A banda de les actuacions a Ribes, l’empresa, que podria passar a mans alemanyes en les pròximes dates, també anuncia la construcció d’un transformador al camí dels Capellans de Sitges, una estació renovada a a Olivella, millores a Vilanova i Canyelles i gran quantitat d’actuacions a l’Alt Penedès.