Ribetans a la Vetlla de Montserrat

Societat
Per seixantena vegada, després d’haver caminat des de Ribes, els pelegrins ribetans participaran en la festa de la moreneta

La Vetlla de Santa Maria de Montserrat, una celebració nocturna que es porta a terme als peus de la Moreneta des de fa seixanta anys, comptarà com sempre amb la presència de pelegrins ribetans. Fa ja sis dècades que joves de tot el país van anar per primera vegada en romeria al monestir precisament en aquestes dates amb l’objectiu de participar en la festa d’entronització de la Mare de Déu, que es va convertir en el primer acte en què els catalans es van poder afirmar com a poble després de la guerra. De tots els grups que van anar-hi a peu, només dues colles han mantingut fins a dia d’avui el costum de manera ininterrompuda: la de Ribes i la de Cervera. Els ribetans, que van sortir del poble ahir a les 4 h de la matinada, deuen haver arribat al monestir a mig matí. Enguany la celebració coincideix amb el 125è aniversari de la coronació de la Mare de Déu de Montserrat com a patrona de Catalunya.