Ribes, municipi de famílies pobres

Economia
Amb 10,42 milers d’euros de renda familiar per habitant, Ribes se situa a la banda baixa del rànquing de riquesa del país

L’espectacular rànquing de renda familiar per municipis que ha fet públic avui mateix l’Institut d’Estadística de Catalunya revela que Ribes es troba ben lluny de Matadepera, el municipi amb la renda familiar per càpita més alta de Catalunya i molt pròxim a Badia del Vallès, que presenta la més baixa. Concretament, dels 185 municipis estudiats, que són els que tenen més de 5.000 habitants, el nostre ocupa el lloc 143. L’any 2002, que és l’últim que s’ha agafat com a referència, la renda familiar per càpita corresponent a ribes era de 10,42 milers d’euros, quasi 11 punts per sota de la mitjana de Catalunya. En comparació, la renda familiar per càpita del conjunt del Garraf era d’11,17 milers d’euros, quasi un miler d’euros més. La comparació amb Sitges, que ocupa el lloc 19 del rànquing ofereix un diferencial considerable ja que en aquesta localitat la renda familiar per càpita puja 13,91 milers d’euros, 18 punts per sobre de la mitjana de Catalunya. La renda de Vilanova i de Cubelles, també supera la de Ribes i se situa a 10,57 milers d’euros de renda familiar per càpita. Quant a l’evolució entre 2000 i 2002 reflecteix un allunyament progressiu en negatiu de la mitjana de Catalunya a pesar del petit increment anual. Del rànquing crida l’atenció la població de Sort, que ocupa la catorzena posició: serà l’atzar?