El Montgròs tindrà dos túnels, com a mínim

Medi natural
Tant la C-15 com el ferrocarril travessen la muntanya per cotes altes

Un mínim de dos túnels travessaran el Montgròs si fem cas dels plànols del Pla Territorial de l’Alt Penedès que es poden consultar al web del Departament de Política Territorial i en un CD que distribueix el Consell Comarcal. Tot i que són documents de la comarca de Vilafranca, s’hi poden veure perfectament traçades les infraestructures que travessaran el poble (vegeu-les aquí amb els noms de les masies superposats). Així, en el plànol de síntesi d’infraestructures, que és el més exhaustiu, s’hi pot comprovar que la nova C-15 es desvia de l’autopista a l’alçada del Mas de les Catalunyes i travessa el Montgròs aproximadament per la cota 200 fins arribar a la urbanització de la Califòrnia, que és a Canyelles a pesar del nom. Un obstacle tan alt només sembla salvable per túnel o per un profund tall.

Quant a la via del tren, que prové de Roquetes i passa per la Serra del Carç i Puigmoltó abans de l’estació dels Camils, el plànol permet comprovar que passa per Can Fontanals, el Mur, la Fassina, la Serra, Can Ramon i Mas de Montgròs -per la zona dels antics hivernacles – fins a travessar la muntanya per sota de la cota 300, és a dir per sota d’on posen la bandera els del Ger. Tot i que no s’han aprovat legalment, el plànol és versemblant i tot sembla indicar que aquests seran els traçat escollits per l’Administració per a aquestes dues importants infraestructures.