Polítics tristos

Opinió
Si els rostres dels regidors reflecteixen el futur del poble, cal una renovació urgent

Mai no havíem vist els regidors baixant de Sant Pau amb tan mala cara com enguany. I el fenomen era general: dimecres tan tristos es veien els del govern com els de l’oposició. Semblava que en comptes de festa major vinguessin d’enterro. En certa mesura, ja era això: darrere els balls desfilava la generació de polítics que a qui ha tocat d’enterrar un model de municipi…

Generalment, els enterros són desagradables. Però Ribes continua viu. Encara que es converteixi en una comunitat anòmala, incapaç de controlar el propi creixement, subjecta a dinàmiques metropolitanes, sense govern propi i forçada a compartir Ajuntament amb una altra comunitat que sí que es podrà autogovernar (EMD de les Roquetes), el poble continua. Els que potser no han de continuar són els polítics que ens han abocat a aquesta situació. Si no és que canvien substancialment els seus plantejaments.

I és que a banda d’un Govern insensible, principal responsable de totes aquestes males notícies, de vegades sembla que ens ha tocat una oposició investida per qui sap qui per discernir entre bons i dolents, fer judicis sumaríssims a la trajectòria històrica de les persones i vendre exclusives de totes les grans paraules de l’esquerra en comptes de traçar projectes de futur.

Ens calen polítics que desfilin rient altra vegada, que transmetin la ingent necessitat d’un nou projecte per aquest poble. Un projecte que connecti el que hem sigut amb el que volem ser. Cal un discurs nou perquè el que ens eixorda les orelles està resclosit i aquest és i serà un poble de persones vives, que mereixen uns governants millors.