Equívocs i pífies al programa de Festa Major

Cultura
L’entitat Ger no organitza la Missa Concelebrada encara que el programa ho digui

El programa oficial de festes, malgrat l’encert del treball gràfic de la portada i els símbols interiors, ha provocat desconcert ja que la manera com es presenta la relació d’actes provoca tota mena d’equívocs. Més d’un lector poc familiaritzat amb els intríngulis de la festa s’ha preguntat si els actes tradicionals són organitzats per l’entitat Ger i no per la Comissió de Festes. Efectivament, una repassada de la relació d’actes, permet detectar que quan hi ha una diversos actes seguits d’una mateixa entitat ribetana, els redactors del programa opten per posar una sola vegada quina és l’entitat organitzadora. Això comporta que en pàgines com les de la vigília o el dia de festa major es llegeixi que tots els actes de la festa són organitzats per l’entitat Ger, incloent-ne de tan exòtics per a l’estil de l’entitat del carrer del Pi com la Missa Concelebrada. En canvi, sembla que l’actuació de la Comissió de Festes es limiti als balls de nit i concerts quan en realitat organitza tot l’apartat tradicional…

A la confusió creada pel programa oficial de festes hi contribueix el fet que l’entitat Ger inclou alguns actes de la Comissió de Festes al seu programa, tot i que el col·lectiu ja explica que no són actes propis sinó “del comú”. D’altra banda, el programa de l’Ajuntament arrossega des de fa anys textos qüestionables com l’expressió “es llegiran” referida als versos dels diables, quan el fet que es llegeixin es purament accidental ja que la tradició mana que els recitin de memòria.

Així mateix, també és objecte de públic qüestionament des de fa temps la manera com es presenten els anuncis, la dificultat per trobar les diverses parts de la publicació i la poca explicació dels matisos entre anunciants i col·laboradors a banda d’altres detalls. En aquest sentit, més d’un evoca els programes publicats entre 1995 i 1999, tots ells presentats amb notable cura.