“Ara us muntarem una carpa”

Opinió
L’Ajuntament torna a fer el ridícul en matèria d’infraestructures culturals

En anunciar els pressupostos per al 2006, l’alcalde explica que potser es farà una carpa a Can Puig i que el Local es dedicarà a usos sanitaris i assistencials. Quan és òbvia la necessitat d’un teatre-auditori municipal comme il faut, l’alcalde parla de construir una carpa. Temps enrere, un altre Govern va voler fer una sala polivalent ultramoderna i meravellosa quan diverses entitats ja li demanaven un teatre a l’ús. El resultat, a vint anys vista, és el decrèpit Local que podem contemplar a la plaça de l’Església.

Sembla que els polítics tinguin repugnància a atendre seriosament les necessitats culturals de la població i només busquin succedanis. Algú pot dir que Ribes ja compta amb locals privats que s’han construït o arranjat amb importants ajuts municipals (Ger, Parroquial i Xulius, en proporcions diferents). Això és cert, però no excusa l’Ajuntament de complir amb els seus compromisos envers el conjunt del poble, també en matèria d’infraestructures culturals sòlides i permanents.

Si el Govern Local no fa un teatre-auditori com Déu mana a Ribes, molta gent entendrà que és per ganes d’afavorir uns i perjudicar uns altres (totes les entitats tenen necessitats als seus locals) i posarà sota sospita l’entramat cultural del poble. Si l’Ajuntament fa un teatre-auditori tothom en sortirà beneficiat.

Quant a la carpa, que en cap cas rebaixarà la necessitat ingent d’un teatre-auditori públic, caldrà seguir de prop el projecte per veure si realment pot ser útil, és a dir, si té un plantejament hivernal i pot prestar servei per Sant Pau. A l’estiu, en aquest país, amb la carpa Juanita i les del pati de la rectoria anem sobrats.