UM9, ERC i ICV-EUA aposten pel referèndum

política
L’oposició al projecte d’EMD basa la seva campanya en la presentació individual d’al·legacions

Miquel Muç Vall (UM9), Carme Farràs (ERC) i Carlos Lizalde (ICV-EUA) han presentat aquesta tarda la seva campanya conjunta contra la proposta d’EMD per a les Roquetes. Els portaveus d’aquestes forces opositores han explicat que en aquest moment tenen dos objectius clars: explicar què és una EMD i concretament la proposta aprovada pel PSC i el PP per a les Roquetes i promoure la presentació d’al·legacions al projecte. En les seves intervencions, els tres polítics han volgut remarcar la falta de participació ciutadana en l’elaboració, la indefinició en els conceptes proposats que intenten fer creure a la població de les Roquetes que obtenen una mena d’autonomia o segregació, possibilitats que superarien l’abast d’una EMD; en aquest sentit, han criticat que es parli d'”alcalde” i de “regidors” de l’EMD.

A banda d’aquests motius, Muç, Farràs i Lizalde han expressat la seva preocupació per l’impacte econòmic que la gestió de l’EMD pot comportar per al municipi. Segons el parer d’aquests polítics, la fórmula proposada per PP i PSC crearà ciutadans de primera i de segona. A més, han acusat el PSC de jugar de manera electoralista, posant en perill la convivència al municipi i s’han exclamat de la falta de respecte que suposa l’agregació d’altres nuclis com Vilanoveta a l’EMD.

A preguntes dels periodistes, s’ha comentat la decisió CiU de no participar en la campanya a la qual van ser invitats. D’altra banda, el representant d’ICV-EUA ha subratllat la seva opció clara per la segregació de les Roquetes en municipi propi o un nivell d’autogestió ferm per al nucli, però ha volgut deixar clar que no accepta la proposta actual del PSC i el PP. Finalment, les tres forces han explicat la proposta de referèndum com un procés d’informació a la ciutadania, i que més enllà de la discussió per l’EMD, hauria de posar les bases per definir el futur territorial del municipi.