El curs comença amb les escoles saturades

Societat
Alumnes pendents d’assignació i aules pleníssimes marquen l’inici de les classes

El fantasma de la massificació ha reaparegut amb força en l’inici del nou curs escolar. Tot i que enguany ha començat a funcionar la quarta escola, aquest matí encara hi havia criatures pendents d’assignació. Segons ha pogut saber El Cancell, el nombre d’infants en aquesta situació podria arribar a les centenes al conjunt de la comarca.

A Ribes, la saturació es nota especialment en els cursos que encara no s’ofereixen al quart centre, és a dir, tots els de primària. D’altra banda, l’IES també treballa amb unes xifres esfereïdores: enguany hi ha hagut 135 preadolescents que han començat l’ESO. Segons la Conselleria, el curs ha començat amb normalitat al conjunt del país. Quant a l’estat dels centres al poble, durant l’estiu han estat objecte d’obres d’arranjament que en el cas de l’escola Riera de Ribes encara duren.

Un exemple paradigmàtic de les conseqüències de la saturació i de la lentitud governamental a l’hora de resoldre-la ha obtingut un notable ressò mediàtic. És el cas de la família de Fernando Collado, que ha comportat cartes a La Vanguardia i una notícia publicada a Metro Directe. Es tracta d’una família originària de Castelldefels que va venir a viure a Ribes al juliol i que tot i haver realitzat els tràmits oportuns, a primera hora d’aquest matí encara no sabia amb seguretat on havia de portar els fills.