La plataforma “Per un Montgròs Viu” comença a actuar

política
Els responsables de les mobilitzacions consideren que l’alcalde opera amb passivitat i complicitat

Les mobilitzacions contra el túnel del Montgròs es materialitzaran en els pròxims dies. Segons informa Casimir Boy, membre de la plataforma, a la reunió d’ahir es va acordar iniciar diverses activitats de conscienciació de la ciutadania amb l’objectiu d’informar-los d’un projecte que “segons els estudis fets”, pretén “foradar el Montgròs amb un túnel a fi de crear una via ràpida, sense tenir en compte l’impacte paisatgístic i econòmic de la proposta”. Els responsables de la mobilització creuen que això ocorre “davant la passivitat i complicitat de l’alcalde del nostre municipi i president del Consell Comarcal del Garraf”.

Segons Boy, la primera activitat prevista és la difusió del manifest redactat al juliol i signat inicialment per ERC, UM9, ICV-EUA, Endavant i GER, fent-lo extensiu a totes les entitats socials i partits del municipi i de la comarca. Així mateix, el dia 4 de setembre es llegirà en l’actuació de les Jornades Internacionals Folklòriques que el GER organitza a la plaça Marcer. En el mateix acte es començaran a recollir signatures de suport. D’altra banda, en el tradicional acte d’enlairament d’una senyera al Montgròs, també es farà un recordatori. A nivell polític, en el Ple del dia 20 de setembre es presentarà una moció. Altres activitats previstes són la creació d’un web informatiu, la preparació d’una marxa nocturna in situ per al dissabte 1 d’octubre i la distribució de gomets, xapes i altres materials. La plataforma “Per un Montgròs Viu” es reunirà altra vegada dimarts 6 de setembre, a les 20 h, al local d’UM9.