Tot apunta a una televisió local supracomarcal

Comunicació
El procés per adjudicar els canals de la TDT local començarà aviat segons els responsables de la Generalitat

La Generalitat ha ajornat el concurs per a la concessió de llicències locals privades de televisió digital terrestre (TDT) fins a les pròximes setmanes segons explica el Director General de Mitjans Audiovisuals, Santiago Ramentol, a Antena Local. El concurs estava previst inicialment per al març tal com ja vam informar. D’altra banda, també es preveu per a la tardor la publicació de les disposicions relatives als canals públics que amb tota seguretat forçaran la unificació dels existents al Garraf i l’Alt Penedès ja que ambdues comarques han quedat adscrites a la demarcació denominada “Vilanova i la Geltrú”.

En aquest sentit, en declaracions fetes a Canal Blau Televisió, l’alcalde i president del Consell Comarcal, Josep A. Blanco, manifesta que per motius com la racionalitat en la despesa, la futura televisió local haurà de tenir caràcter supracomarcal. Segons Blanco, fórmules com els convenis amb Canal Blau s’han demostrat útils per garantir la cobertura informativa de municipis que no disposen de televisió pròpia, com és el cas de Ribes en aquest moment. L’alcalde mostra, doncs, plena conformitat amb el sistema que es desprèn d’un Pla Tècnic força discutit al país.

Cal tenir present que, a la pràctica, el nou sistema farà molt difícil que Ribes pugui disposar d’un canal que tingui com a eix fonamental la realitat social del municipi.