Exclouen Ribes d’una ruta turística sobre els americanos

Cultura
Sitges, Vilanova, Begur, Blanes, Canet, Lloret, Mataró, Santa Coloma de Farners, Palafrugell i Tossa de Mar ja hi treballen

Ribes no participa en una taula rodona que vol ser l’embrió d’una ruta turística d’àmbit nacional sobre els americanos, també coneguts com a indianos. Paradoxalment, el municipi compta amb una ruta temàtica sobre aquesta matèria propiciada per l’Oficina de Turisme local. Els americanos o indianos són les persones que van emigrar a Cuba entre els segles XVIII i XIX a buscar fortuna. Quan van tornar, van deixar la seva impronta en l’economia, la indústria, la cultura, l’arquitectura i la manera de viure en els pobles d’origen. En el cas de Ribes, la petja dels americanos es pot observar en gran nombre d’edificis, en les celebracions i en la mateixa gastronomia. La taula rodona on s’ha de gestar la futura ruta tindrà lloc a la primeria de setembre a Begur, en el marc de la II Fira d’indianos. Hi participaran Sitges, Vilanova, Begur, Blanes, Canet de Mar, Lloret de Mar, Mataró, Santa Coloma de Farners, Palafrugell i Tossa de Mar.