El rector explica la seva visió de la gestió del cementiri

Societat
En un escrit al Full evoca els últims 36 anys d’una infraestructura a punt de saturar-se

El cementiri de Ribes, que no és de gestió de municipal sinó parroquial, ha estat objecte de nombrosos canvis en els últims 30 anys coincidint amb el gran creixement que ha fet el municipi. El titular de la Parròquia, mossèn Jesús Mañé, explica la seva visió d’aquests canvis en el Full Parroquial i comptabilitza la construcció de 1220 nínxols nous afegits als 400 de les primeres reformes, també hi compta la construcció de panteons, de 18 columbaris per a cendres, de la millora dels nínxols vells i de l’adquisició d’un elevador.

Segons el rector, quan ell va arribar al poble l’any 1969, el cementiri “consistia sols en la part antiga, un bloc nou a la part nova i els nínxols que hi ha després del túnel. A dalt on avui ha els panteons hi havia sols uns forats plens d’esbarzers amb el risc que algú pogués caure a dins. A la part nova, un espai enorme amb un desnivell fortíssim (…)”. Opina Mañé que quan va arribar hi havia una Junta Consultiva que es va reunir poques vegades i una Junta Administrativa que feia la feina. En el seu escrit, el rector manifesta agraïment a uns i als altres per totes les tasques que s’han portat a terme en aquest període.

El cementiri de Ribes data del segle XIX i és d’inspiració francesa. Atesa la saturació denunciada pel mateix rector anys enrere, el nou Pla General preveu la construcció d’un cementiri municipal prop de Solers, és a dir molt lluny del nucli urbà. A més, el projecte d’EMD el convertiria en una infraestructura que entraria dins dels dominis controlats per l’òrgan de govern que s’ha de constituir a les Roquetes.