Puigmoltó celebra Sant Jaume

Cultura
Com és habitual, el truc obre i tanca un intens cap de setmana

El tranquil llogaret de Puigmoltó s’omplirà ben aviat de la gatzara i l’alegria pròpies de la seva gran festa major. Les activitats començaran el dia 22 amb el campionat de truc. L’endemà, a les 13 h, esclatarà la traca; a les 18 h, sortirà la cursa popular organitzada per la Penya Ribes. Més tard, a les 19 h, tindrà lloc la tradicional cercavila dels balls populars. Si les condicions són favorables, a les 23.30 h esclatarà el castell de focs, que dirigeix el pirotècnic de Puigmoltó, Josep Pascual; seguidament tindrà lloc el ball que es tancarà amb la disco mòbil a càrrec de The Puigmoltoners Sound System.

Els actes de la festa continuaran diumenge a les 7 h amb l’alegre matinal a càrrec dels grallers del poble. A les 10.30 h a la capella del Carç, mossèn Jesús Mañé i Montserrat, prevere, rector de la Parròquia de Ribes, començarà a dir la missa. Els actes públics al llogaret continuaran a les 18.30 h amb els jocs per a la mainada, un festival infantil i la continuació del campionat del truc. La portada del programa d’enguany és de l’artista de Puigmoltó, Cécile Dedieu. A l’interior s’hi pot llegir una acurada i amena rescensió de les darreres 25 festes a càrrec de Maria Teresa Puig Bisbal, recomanable per a tots els que han passat bones estones en aquesta entranyable celebració.