El Ple de Ribes debatrà la vegueria

política
Els grups municipals d’UM9 i CiU presenten una moció a la sessió del dia 19

El Ple de la Corporació de Sant Pere de Ribes debatrà el dimarts dia 19 una moció sobre la creació d’una vegueria pròpia per a les comarques de l’Alt i Baix Penedès, Garraf i Anoia. Segons ha explicat a El Cancell Miquel-Muç Vall, portaveu d’UM9-EN, la moció serà presentada per aquesta formació i per Convergència i Unió. A més, la proposta també serà presentada al Ple del dia 21 del Consell Comarcal del Garraf per ERC i Unitat Municipal 9-EN. Tot sembla indicar que, a Ribes, la moció serà derrotada ja que el PSC, que té majoria absoluta, ha votat contra la proposta a tots els municipis on s’ha debatut. Contràriament, el resultat al Consell Comarcal del Garraf es presenta més obert: a priori, és previsible que la petició de vegueria pròpia reculli 15 vots a favor (8 de CiU, 4 del PP, 2 d’ERC, 1 d’UM9) i 14 en contra (Grup de Progrés Municipal, format per regidors del PSC i pel regidor Gabi Serrano, de Sitges, que ja va votar-hi en contra al Ple). Per tant la clau estarà en mans dels regidors d’ICV i de l’independent de Cubelles.