Vilanova s’adhereix a la moció per la vegueria Penedès-Garraf-Anoia

política
Ribes i Sitges excloses de les trobades on s’ordeix la futura “vegueria metropolitana” a causa del seu poc pes en relació a Barcelona

Els representants electes de Vilanova, la ciutat més gran del Penedès, demanen també una vegueria desvinculada de l’àrea metropolitana. En el Ple de la Corporació de la localitat veïna, que va tenir lloc dilluns, CiU, ERC i PP van votar favorablement a la proposta de vegueria pròpia mentre que ICV es va abstenir i el PSC hi va votar en contra. La proposta es va aprovar, doncs, amb 13 vots a favor, 9 en contra i 2 abstencions. Es dóna la circumstància que ni tan sols la totalitat dels regidors socialistes van oposar-se al projecte ja que Sixte Moral, que acabava de renunciar com a alcalde, no va participar en la votació.

Tot i la clara decisió del Ple vilanoví, segons diverses fonts, el Govern d’aquesta localitat va estar representat en una reunió de les “ciutats” de la denominada “vegueria de Barcelona”. En aquesta trobada, localitats com Ribes o Sitges no hi van ser ni tan sols convocades, confirmant els temors expressats des de diversos àmbits com la Plataforma per una Vegueria Pròpia que assenyalaven que una vegueria metropolitana faria perdre capacitat de decisió a la majoria de pobles de les nostres contrades.

El Ple de Ribes no s’ha pronunciat encara sobre la proposta de vegueria pròpia per al Penedès, Garraf i Anoia, que fins ara compta amb l’adhesió explícita de 3.215 persones, 39 entitats -entre les quals n’hi ha de Ribes- i els ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Sitges, Sant Sadurní d’Anoia, Olesa de Bonesvalls, la Granada, Torrelavit, el Pla del Penedès, Puigdàlber, Bellvei, les Cabanyes, Subirats i Font-rubí, a més del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.