El programa de Sant Pere evoca els “guateques”

Cultura
Tant la separata, a càrrec d’Anton Milà “Pinzell”, com una exposició faran memòria dels feliços 60

Els anys 60 i molt especialment les fotografies dels “guateques” seran protagonistes de la separata del programa de la festa major de Sant Pere 2005. La publicació, que es presentarà el dia 18 a la tarda al saló de Plens, ha estat elaborada per l’Anton Milà Pinzell. En paral·lel, l’Escorxador acollirà durant totes les festes una exposició de fotografies de la mateixa temàtica. A banda de fotògraf i cronista gràfic, en Pinzell ha tingut una dilatada trajectòria en la vida cultural i esportiva ribetana. Als anys 70 va ser un dels principals activistes del Club d’Amics del Centre i president del Club Bàsquet Centre; posteriorment va participar en la fundació del Bàsquet Ribes, club del qual va ser president molts anys. També és coneguda la seva afició pel teatre. L’any 1973 va fer el paper protagonista en la recuperació del Ball de Sant Pau. Són memorables les seves actuacions com a Llucifer i Satanàs tant al Centre Parroquial com, més tard, al Pessebre Vivent. L’Anton Milà també va fer durant uns anys de dimoni gros al Ball de Diables entre moltes d’altres activitats. En “Pinzell”, que fa pocs dies ha rebut la condecoració de 25 anys com a militant de CCOO, també va fundar un grup musical: “Impacto”.