Les obres de la Rambla del Garraf “avancen”

Opinió
Els passos elevats han coronat un any de molèsties i incomoditats per a tothom

Després de quasi un any amb l’anomenada Rambla del Garraf (antiga C-246, entre la Vilanoveta i l’entrada de Roquetes) en obres (van començar el juliol de 2004) i empantanegada: sots, pols, manca d’aparcament… ) amb els conseqüents emprenyaments per part dels conductors habituals i els comerciants que tenen el seu negoci en aquesta via, aquests darrers dies s’ha arribat a un extrem inimaginable d’irritació.

Aquests darrers mesos la carretera s’havia desviat per un carril, costat mar, i les obres d’urbanització havien estat avançant a ritme molt lent pel costat muntanya (canalització del torrent de la Fita, urbanització del polígon industrial de Vilanoveta…). Entre sots i bandes sonores la gent anava observant com aquestes obres avançaven i com s’anaven construint uns passos de vianants elevats (a l’estil del de davant de can Fonoll), però amb un desnivell molt gran.

El passat dijous 6 de maig per la tarda el trànsit ja va ser desviat al costat muntanya de la carretera, el costat nou i amb aquests pasos elevats com a gran obstacle a superar (5 en un tram de 400 m). Des d’un bon començament ja es va poder observar que la cosa no anava bé i que els passos elevats eren potser massa elevats, ja que fins i tot els autobusos tocaven a terra (per no dir els cotxes dels pacients conductors que cada dia fan aquesta ruta), sobretot en el més proper a les rotondes de Vilanoveta i Roquetes. Cues, emprenyamenta… i gent que comença a fer servir vies alternatives, com ara passar per dins Mas d’en Serra, fins i tot el servei comarcal d’autobusos. Ahir el trànsit en aquesta via era molt intens.

Avui dijous, després d’una setmana de patiment aquests passos elevats han estat desmuntats. Algun tècnic il·luminat ha decidit, finalment, que potser eren una mica exagerats. No hauria estat millor fer-ho abans i no haver hagut de patir els maldecaps aquesta setmana? Tan sobrats anem de diners que ens permetem fer reformes en una obra que encara no està acabada? Si els conductors habituals a simple vista veien que la cosa no anava bé, com pot ser que cap tècnic ho hagués vist abans? Això demostra que les obres, com moltes altres coses, es fan pensant més amb els peus que no pas amb el cap.

P.C.M.