El Montgròs tindrà dit

Opinió
Estupor pel projecte de torre que ha de servir per unificar les antenes.

És possible que la solució del desgavell en les antenes al cim del Montgròs passi necessàriament per una torre com la de Collserola. Ben segur que el projecte elaborat pel Centre Tecnològic del Garraf respon a les necessitats existents en matèria de telecomunicacions, però cal preguntar-se si no és preferible la situació actual a una proposta amb tanta trempera. Una torre que pugi 50 m sobre el cim del Montgròs suposarà un 15 % d’increment en l’alçada de la muntanya a comptar des de nivell del mar. Vist des de Ribes gairebé igualarà la mida del promontori. La magnitud del projecte, difós fa uns dies per diversos mitjans de comunicació, ja ha provocat una raonable inquietud. Certament les antenes fan lleig, però qui dia passa any empeny i una torre com la de Collserola ens la podem ben bé estalviar, ni que al capdamunt hi facin un restaurant amb vistes.

El Cancell