Massiva assistència al comiat de les Darderes

Societat
L’Hospital del Redós es va omplir en l’acte d’homenatge a les Germanes Franciscanes Missioneres de la Nativitat.

Centenars de persones es van aplegar ahir a la tarda a l’Hospital del Redós per acomiadar les Germanes Franciscanes Missioneres de la Nativitat (Darderes) que marxen després de 100 anys de treballar en la cura de malalts i gent gran al nostre poble. L’acte, presidit pel bisbe de la diòcesi de Sant Feliu, Agustí Cortés, i l’alcalde, va començar amb una missa. A continuació, al pati, es va procedir a destapar un monòlit on es podia llegir: “En expressió de l’agraïment de tots els nostres ciutadans a la congregació de germanes Franciscanes Missioneres de la Nativitat de Nostra Senyora (Darderes), que durant cent anys, dia i nit, han vetllat amb generositat pel benestar de tots.”. D’aquest monòlit se’n va lliurar una reproducció a la superiora general de la congregació. Hi va haver parlaments del president de la Fundació del Redós, Lluís Munné, de l’alcalde i de la superiora general de la congregació, la germana Anna Maria Lander. L’acte es va tancar amb un berenar.

La tasca de les Darderes a Ribes ha estat reconeguda i lloada. Entre els assistents a l’acte d’ahir, l’organització va distribuir un fullet en què es podia llegir el text del monòlit i hi havia una relació de totes les monges que han passat pel Redós. Si al juny d’enguany farà 100 anys de la inauguració de l’edifici, la primera monja va entrar-hi just un any després, és a dir el 30.6.1906. L’última va fer-ho l’1.12.2002. Entre les actuals destaca la germana Dorotea que va entrar l’any 1939 i encara hi és. D’altra banda, la missa de l’acte de comiat va comptar amb la participació del cor parroquial i de la Coral Bitxac. A tall d’anècdota, el president de la Fundacio va recordar que el bisbe que va presidir l’entrada de les Darderes a Ribes es deia Cortés, com l’actual.