Deu anys de Nisos als Xulius

Cultura
Una exposició reflecteix l’activitat gegantera dels Nisos, creats fa deu anys.

Una exposició de fotografies a la planta baixa dels Xulius (c. Major, 13) mostra la dinàmica que s’ha configurat en els últims 10 anys al voltant dels gegants Nisos. El Niso i la Nisa, gegants dels Xulius, van ser creats a l’esplai sota la direcció de Manel Font, amb l’ajut de la modista Llúcia Garcia. Representen un vell i una vella i s’adscriuen a la tipologia de gegants d’animació, inspirats remotament en els gegants que protagonitzen el carnaval de Solsona. Prenen el nom de ca la Nisa, el vell casalot que va acollir l’activitat de l’entitat entre 1980 i 1999. Al voltant dels Nisos s’ha creat una important dinàmica festiva reflectida en la col·lecció de fotografies que aquests dies omplen els baixos dels Xulius, on també es poden veure els gegants originals. L’exposició va ser presentada ahir al vespre juntament amb les reproduccions amb miniatura de la parella, que es poden adquirir a la mateixa entitat previ encàrrec. D’altra banda, aquest vespre els Xulius organitzen un recital de poesia. Durant el dia hi haurà parades a la plaça.