Toc de difunts per Joan Pau II

Societat
A Ribes, el funeral pel pontífex tindrà lloc dimarts 5 d’abril a les 19 h.

Un senzill i emotiu toc de difunts a les 22 h d’ahir va anunciar als catòlics de Ribes la mort de Joan Pau II, que havia tingut lloc minuts abans segons fonts vaticanes. A Ribes, el funeral pel pontífex serà dimarts 5 d’abril, a les 19 h a l’església parroquial. Joan Pau II va ser escollit l’octubre de 1978. Era alcalde Miquel Coll i mossèn Jesús Mañé ja exercia de rector a la Parròquia. El municipi tenia 9.164 habitants; no feia gaires anys que s’havien enquitranat els carrers. A la figura emergent de Joan Pau II es van afegir, en molt poc temps, les de Felipe González, Jordi Pujol i Xavier Garriga. Cadascun en el seu àmbit va marcar època. Joan Pau II va ser el primer d’arribar i ha estat l’últim de sortir. La seva elecció també va ser rebuda amb un repic de l’única campana que aleshores hi havia al campanar. S’ha acabat l’era dels grans referents, tan discutibles com indiscutits. El poble és més gran, el món és més complex i la seu està vacant.