“Cop d’ull” televisiu al terme de Ribes

Comunicació
Canal Blau Televisió ofereix excel·lents reportatges sobre l’entorn natural del poble.

El programa Cop d’ull de Canal Blau Televisió està oferint excel·lents reportatges sobre l’entorn natural de Ribes, que se centren especialment en el seu interès orogràfic. Fins al moment s’han pogut veure dos reportatges amens i magníficament documentats sobre el torrent de l’Espluga i les Timbes. Es tracta de treballs absolutament recomanables que aporten interessants explicacions sobre l’origen i l’evolució de les suggerents configuracions orogràfiques que es formen en aquests indrets. El torrent de l’Espluga és el que vessa a la riera de Ribes a l’alçada de Sota-ribes. S’hi accedeix des de la Casa del Terme i s’hi pot trobar des d’una espluga (cova) fins a interessants configuracions com les depressions denominades Marmites de Gegant. Les Timbes s’estenen des de Sota-ribes fins a les Parellades i inclouen el fascinant i deteriorat paratge de Font d’Obra (també denominat Forn d’Obra o Coves dels Xampinyons), on es poden observar estalagmites de fang entre d’altres fenòmens. Ja s’ha anunciat un futur reportage sobre la riera de Jafre, que prestarà especial atenció a la Cova Negra.