Pasqua, temps de mones i caramelles

Cultura
Els cants ompliran aquesta nit i demà els carrers del poble.

La Vetlla Pasqual posarà el punt i final a la Setmana Santa aquesta mateixa nit. En acabat, el Grup de Caramelles de Joves i Casats començarà a escampar el seu repertori de caramelles pels carrers del poble fins a la matinada. El diumenge de Pasqua al matí, les colles infantils de caramelles del Ger i dels Xulius s’afegiran a la gran festa i també cantaran pels carrers del poble. Si el temps es manté, cap a la una del migdia començarà l’espontània concentració de colles a la plaça Marcer. Junt amb la Vetlla Pasqual i la celebració familiar de les mones, la concentració caramellaire a la plaça és el moment culminant de la Pasqua a Ribes. L’endemà, dilluns de Pasqua, és força comú que colles d’amics i famílies vagin a la muntanya a fer una berenada per “menjar la mona”. El Ger organitza una sortida col·lectiva amb aquest objectiu a la masia de la Carretera. D’altra banda, el Grup de Caramelles de Joves i Casats participarà la setmana entrant en la 26è trobada a la Ràpita.