Divendres Sant i Dissabte Sant

Societat
La litúrgia, la natura i la pastisseria marcaran els dies previs a la Pasqua.

La festa de Divendres Sant centra les seves activitats en la celebració de la Mort de Crist en la Creu i en la tradicional i familiar sortida a buscar farigoles. Segons el costum popular, les farigoles collides en el dia d’avui són especialment oloroses. Les celebracions religioses a la Parròquia començaran a les 11 h amb la pregària litúrgica del dia i les laudes; serà a les 11 del matí i, segons indica el Full Parroquial. A les 18 h començarà la solemne acció litúrigica que inclou la litúrgia de la paraula, la pregària universal, l’adoració de la creu i una comunió final. A les 21 h sortirà al carrer el Via-crucis penitencial, que sol tenir una notable concurrència. El recorregut serà el següent: plaça de l’Església, plaça Marcer, carrer Nou, carrer J. Maragall, carrer E. Maristany i plaça de l’ Església. A continuació començarà el gran silenci que es trencarà Dissabte Sant a la nit en la Vetlla Pasqual, que començarà a les 22 h a la plaça de l’Església amb la ignició i benedicció del Foc Nou. Seguidament s’encendrà el Ciri Pasqual i la celebració continuarà a l’interior de l’església amb la proclamació de la Paraula. Un dels moments culminants de la Vetlla serà el Glòria, que se sol acompanyar d’un repic general de campanes. Després, a la mateixa església, s’obriran pas els primers cants de caramelles. D’altra banda, les pastisseries del poble tenen aquests dies una activitat intensa amb la venda de mones i micos.