Quan les monges deixen l’Hospital

Societat
Les Missioneres de la Nativitat abandonen Ribes mesos després d’haver deixat Sant Celoni.

La publicació el passat divendres d’un esplèndid reportatge de Magí Fortuny al Diari de Vilanova, ha tret a la llum una notícia que feia setmanes que corria sotto voce: les monges de l’Hospital del Redós se’n van. La situació no és pas excepcional, les Germanes Missioneres de la Nativitat han deixat fa ben poc un asil a Sant Celoni, amb arguments similars als utilitzats en el cas de Ribes, és a dir, la reorientació de l’activitat de la congregació envers altres països. El Patronat de la Fundació es planteja, en aquest moment, quin ha de ser el futur de l’establiment. D’un temps ençà, l’Hospital ha estat protagonista de diversos canvis públics com la substitució de la germana superiora o la jubilació d’alguns dels patrons més antics. La tasca de les monges de l’Hospital ha estat lloada i reconeguda per la gent de Ribes al llarg del centenar d’anys de presència al nostre poble.