UM9 i els atacs preventius

Opinió
La referència a Pere Baqués en un escrit polític d’UM9 és impròpia d’una força amb perspectives de govern.

El canvi de carteres a l’Ajuntament ha provocat una lògica reacció de l’oposició. En el cas d’UM9 s’ha optat per carregar de manera incisiva contra els càrrecs públics en un escrit al seu web. Aquesta és una actitud política més o menys brillant, però en qualsevol cas legítima. Altra cosa és la insòlita referència a Pere Baqués. Aquest home s’ha significat per la seva participació voluntària i, diguem-ho tot, eficaç, en determinades facetes de la vida esportiva i social ribetana. Que ara militi o no en un partit pot ser objecte d’una sàtira de carnaval, però costa d’entendre que una formació política seriosa i solvent com és UM9 l’inclogui en el seu discurs públic. Persones amb un perfil cívic com el d’en Baqués fan falta en política i fan falta a tot arreu; i ho diem des de d’un mitjà que no s’ha caracteritzat per fer la comparsa al partit on milita. D’atacs preventius, amb els de George W. Bush en tenim prou i de sobres. Una altra manera de fer política és possible, també a Ribes.

El Cancell