Restauren la Creu de Sitges

Cultura
Un tècnic fa dies que hi treballa, enfilat en una bastida.

Finalment la restauració de la Creu de Sitges (que a Sitges anomenen Creu de Ribes) és una realitat. Ja fa dies que un operari treballa al damunt d’una bastida en l’urbanitzat turó que separa les dues localitats. Aquesta creu de terme gòtica fou destruïda l’any 36, però uns ribetans en van guardar curosament les peces, fet que va permetre’n la restauració. Tot sembla indicar que ha estat la pressió exercida per diversos col·lectius de Sitges la que ha forçat la present actuació de les instititucions públiques sobre un dels elements patrimonials que compartim amb la vila veïna. Ara fa tres anys, pels Sants Innocents, un grup de sitgetans se’n van enfotre dels ajuntaments de Sitges i Ribes i de la Generalitat per la seva incapacitat a l’hora de protegir el patrimoni, fingint-ne la reparació amb grans rètols que imitaven els habituals en l’obra pública de GISA i dels dos municipis. Ara va de veres, sembla.