Prometen 120 places de llars d’infants públiques al municipi

Societat
El mapa de llars d’infants de Catalunya (2004-2008) preveu la creació de 30.000 places al conjunt del país.

Ribes i les Roquetes s’hauran de repartir 120 noves places de llars d’infants públiques en els pròxims 4 anys si s’arriba a aplicar el Mapa de llars d’infants de Catalunya, que la consellera d’Educació, Marta Cid, va lliurar ahir al president del Parlament, Ernest Benach segons informa la Generalitat. En el mateix acte de lliurament, tant l’Agrupació com la Federació d’Ajuntaments de Catalunya es van comprometre a cooperar perquè pugui ser una realitat.

En el cas de Ribes, les 120 places responen al creixement de la població infantil entre els anys 2000 i 2003, en què s’ha passat de 733 a 994 criatures, és a dir, s’ha crescut un 35 %.
Aquest creixement està molt per sobre de la mitjana de Catalunya i de la mitjana comarcal. Concretament, a Catalunya, en el mateix període s’ha passat de 159.345 a 198.101 infants, que suposen un increment del 24,3%; al Garraf, el creixement ha estat de 2.980 a 3.859, és a dir, un 29,4%. L’assignació de 120 places es troba entre les més altes de la Catalunya no estrictament metropolitana. En el conjunt del Penedès, només Vilafranca iguala aquesta assignació, seguida del Vendrell (105) i Calafell (90). En els municipis més pròxims les places assignades són sensiblement inferiors: 30 per a Canyelles, 30 per a Cubelles, 15 per a Olivella, 60 per a Sitges i 45 per a Vilanova. En aquest moment Ribes i les Roquetes només compten amb 97 places de llars d’infants públiques, que suposen aproximadament un 10% de les criatures en edat d’anar-hi. A aquestes se n’hi afegeixen 61 de privades subvencionades.

El Mapa de llars d’infants de Catalunya respon a la iniciativa legislativa popular impulsada dos anys enrere per la FAPAC, que reclamava que se solucionés la greu mancança de places que hi havia arreu del país. Aquesta campanya també va comptar amb suport al nostre poble. Ara fa mig any, un grup de mares i pares també es van mobilitzar i van demanar signatures quan van experimentar directament l’impacte d’aquesta carència, gravíssima en els temps que corren.