La concessionària de l’autopista bandeja la cultura de Ribes

Cultura
La promoció d’activitats que es fa des dels peatges oblida una vegada més les del municipi.

La societat Aucat (Abertis), participada per La Caixa, i titular de la concessió de l’autopista, dóna suport a diverses activitats en els municipis per on passa aquesta aparatosa infaestructura; també, puntualment, a Ribes. Així mateix, difon les activitats culturals en un fullet que es reparteix als peatges . El fullet corresponent als mesos de gener a març d’enguany no inclou cap activitat del nostre poble ni de les Roquetes a pesar de la forta afectació que l’autopista té en el terme municipal. No és la primera vegada que El Cancell ho denuncia. En aquest sentit, una vegada més, s’ignora si la responsabilitat de l’oblit és d’Aucat-Abertis o bé de les institucions locals, és a dir, la regidoria de Cultura.

En el fullet actual, la marginació d’activitats ribetanes comença amb la cavalcada de reis, ja que s’hi inclouen les de Castelldefels, Sitges, el Vendrell, Cubelles i Vilanova, però no la de Ribes, que es compta entre les més arrelades. Tampoc no hi ha cap activitat relacionada amb la festa major de Sant Pau ni de Santa Eulàlia; en canvi, fins i tot hi podem trobar un curset per aprendre a fer xató que fan al Vendrell. Al febrer, s’hi fa referència a quasi tots els carnavals, però no pas al de Ribes; en contrast, activitats de relativament rellevants com la xatonada de Cubelles hi tenen el seu lloc. Qualsevol persona que visita la comarca pot pensar fàcilment que a Ribes i a les Roquetes no s’hi fa res, constatació amb impacte directe sobre l’activitat econòmica, comercial i restauradora local. Al març, no hi ha cap referència a Setmana Santa i Pasqua, com si no existissin aquestes festes, o com si les caramelles fossin un molest run-run de motors que cal suportar dia i nit des de qualsevol racó del terme, sense cap contrapartida.