Poca informació als webs polítics locals

política
Només els webs del PSC i de CiU contenen informació mínimament actualitzada.

Els grups polítics de Sant Pere de Ribes no aprofiten les possibilitats de connexió amb la ciutadania que els ofereix Internet. Aquesta és la conclusió a què s’arriba després d’una repassada als webs de les formacions locals realitzada en les últimes setmanes. Tot i que la majoria tenen uns webs molt ben construïts, en general pequen de falta d’actualització.

El web de CiU és el més actualitzat tot i que encara hi figura com a representant Ramon Giménez, que ja no ho és. Una de les parts més interessants que presenta és la de documents, que ofereix accessos directes a les últimes mocions a què ha donat suport l’agrupació com la moció sobre els casals d’estiu a Ribes, la moció relativa a les energies solars en els edificis municipals, la moció en defensa del Dret Civil Català o la moció d’adhesió a la Constitució Europea. En contrast, no hi ha cap informació a l’apartat de notícies. D’altra banda, el web de CiU ofereix la possibilitat de valorar els principals reptes en política local, si bé no ofereix cap accés als resultats.

El PSC també compta amb un web relativament actualitzat.Les seccions que presenta són notícies, agenda, documents, executiva de l’agrupació, consell de federació, sectorials, sí a europa, enllaços i càrrecs electes. L’apartat de notícies només conté una declaració d’intencions de J. A. Blanco i informacions d’abast extralocal. Tampoc té activitat local l’apartat d’agenda. L’apartat de documents és més complet i inclou enllaços al web municipal en matèria d’acords de la Junta de Govern, el Pla estratègic Municipal i el Pla de mandat 1999-2003. També s’hi pot consultar una relació completa dels integrants de l’executiva i de les sectorials a nivell local.

El web d’UM9 és el que té una estructura més completa, però no s’actualitza des de poc després de les eleccions del 2003 tant pel que fa a informacions locals i globals com a la relació de mocions. Inclou un apartat de perfil en què es descriu a fons l’agrupació, un apartat de localització, un d’àmbits en què només hi ha activa la part dedicada a Ajuntament i Consell Comarcal, un de campanyes, informació local, informació global, un apartat dedicat específicament a les eleccions del 2003, l’apartat d’enllaços denominat “xarxa” i un apartat amb gadgets com salvapantalles o fons de pantalla. Quant a Esquerra Republicana, que es va presentar a les eleccions del 2003 junt amb UM9, té un web bastant ben estructurat però completament buit.

No hem sabut trobar cap web del Partit Popular ni d’ICVEUiA del nostre municipi.