Arriba Carnaval

Cultura
Les berenades de dijous obriran la disbauxada celebració.

Com és sabut, Dijous Gras (enguany, el 3 de febrer) és el primer dia de Carnaval. A Ribes, en aquesta data, és costum d’anar a fer la berenada a la muntanya. També hi ha qui aprofita per emmerdar-se amb ous i merengues a imitació de Vilanova. Divendres, en un acte organitzat per l’entitat Ger, arribarà el Carnestoltes. Serà a les 20.30 h a la plaça de Catalunya. A la nit, el Ger organitza un sopar carnavalesc. A la mateixa hora, els Xulius munten la Xatonada Social. Dissabte a les 16 h, els Xulius organitzen el Carnaval Infantil, amb arribo del carnestoltes infantil, cercavila de disfresses i animació a la plaça. A la nit de dissabte, té lloc la rua de carrosses i disfresses pels carrers, que sol tenir una gran concurrència ja que a Sitges i Vilanova no fan res de bo. En acabat, el Ger organitza un espaterrant ball de disfresses a la seva Nau mentre els Xulius fan el seu al Local amb disco mòbil. Diumenge a la tarda té lloc el Carnaval Infantil del Ger, que s’acaba amb un espectacle a la Nau. La festa es reprèn el dimarts amb les Comparses, que organitza el Ger i solen comptar amb la participació de les escoles i l’Institut. Comencen a les 20 h. El Ger també s’encarrega de tancar la festa amb la Mort i Enterrament del Carnestoltes, que té lloc el Dimecres de Cendra. De moment el Ger ja apunta per a les comparses i els Xulius apunten per a la xatonada. Els interessats poden adreçar-se als llocs habituals.