Els carrers s’omplen de gegants

Cultura
La trobada organitzada pels Xulius aplega 25 colles geganteres i centenars de persones.

Finalment han estat 25 les colles geganteres que han participat a la trobada organitzada pels Xulius, que s’ha celebrat aquest matí. Més de 700 geganters s’han aplegat abans de les 9 del matí al Local on han fet un esmorzar notable. A les onze, la canalla de l’esplai s’ha congregat a la plaça de l’Església amb els dracs i els gegants que han construït durant les últimes setmanes. Al cap d’una estona, les 25 colles geganteres han arribat per l’Avinguda Onze de Setembre i han iniciat una cercavila que ha passat pels carrers Maristany, Balmes, Major, Sant Pere, plaça de l’Ajuntament, plaça del Centre, Pi, Cerdà, Sant Isidre, Nou i plaça Marcer on han anat ballant colla per colla. Els últims a fer-ho han estat els Nisos, que eren els amfitrions. Entre les colles participants hi havia els gegants de Ribes, els moros de Sitges, els de Canyelles, els de Vilanova i gegants de colles de llocs tan distants com la Seu d’Urgell (Alt Urgell) o Vilafant (Alt Empordà). L’acte s’ha acabat amb una ballada conjunta al ritme de “El Gener”, popular peça de Manuel Rius i Ramos, i l’esclat de la traca dolça. Entre gegants, altres éssers fantàstics, geganters, canalla, pares i públic la plaça es veia ben plena. L’entitat organitzadora ja ha publicat un recull de fotos de l’acte al seu renovat web.