Raons amb dracs i sardanes

Cultura
Problemes de coordinació festiva van originar disputes al migdia de diumenge.

Dos actes estaven anunciats per al migdia de diumenge passat: d’una banda, unes sardanes organitzades per la Comissió de Festes. De l’altra, una actuació d’un grup folklòric que organitzava el Ger. Eren quarts de dues del migdia quan el drac va irrompre a la plaça després de la quarta sardana, és a dir, quan la cobla sol fer la pausa, desconcertant els nombrosos balladors. Després d’algunes disputes sobre la prioritat d’un o altre acte, la cobla va enllestir l’audició i a continuació va actuar el grup folklòric, precedit del drac i d’una colla del ball de les gitanes. Segons fonts consultades per El Cancell, el pas del drac per un dels carrers adjacents podria haver provocat problemes addicionals atès que els municipals no havien procedit a acordonar-los com solen fer quan hi ha desfilades d’aquest tipus. En qualsevol cas, no ha transcendit qui va prendre les decisions ni a qui corresponia d’arbirtrar en tan lamentable guirigai.