Sant Pau s’abriga

Cultura
El fred glacial marcarà el dia de la festa major.

El termòmetre assenyala 3.3º de temperatura al carrer Nou en el moment d’engegar la matinal segons l’observatori Llamps i Trons. Als afores del poble ha glaçat, cosa que es pot comprovar empíricament. El fred marcarà, doncs, el dia de Sant Pau. Ahir van tenir lloc els actes tradicionals de la vigília: traca i repic de campanes, cercavila infantil, anada a les masies, cercavila de vigília, ballada conjunta del ball de bastons i versos de diables. A la nit hi havia programats el ball al pavelló i un sopar – concert al Ger. En aquest moment alguns balladors arriben a la plaça. Segurament, en els pròxims cinc minuts arrencarà la matinal. Després d’esmorzar, els balls i la Corporació faran camí cap a Sant Pau on tindrà lloc l’ofici. En acabat, es cantaran els goigs. A continuació, davant de l’ermita, els afeccionats locals als castells alçaran unes quantes construccions i actuarà la “Band Tocant”. Els morterets anunciaran l’inici de la baixada de Sant Pau, moment culminant de la celebració. En arribar a l’Ajuntament, actuaran els balls. Després, cadascú se n’anirà a dinar a casa seva o on convingui. A la tarda, concert i a la nit, ball. I llestos per avui. El Cancell us desitja bona festa major.