Més gegants que mai a Ribes

Cultura
Els Xulius aplegaran colles geganteres d’arreu del país en una trobada multitudinària.

L’acte més rellevant dels Xulius per a la pròxima festa de Sant Pau serà una trobada multitudinària de gegants, dracs i capgrossos infantils que tindrà lloc el dia 30 de gener al matí. Des de fa quinze anys, els Xulius fan una trobada d’abast local, amb peces construïdes per nens i nenes del poble, però cada cinc anys l’obren a tot el bestiari infantil del país. En la darrera ocasió, l’any 2000, unes 25 parelles van desbordar les places i els carrers en la trobada més gran que s’havia fet fins al moment a Ribes. Fonts de l’organització apunten que enguany se superarà aquest rècord sobradament. Segon ha pogut confirmar El Cancell han començat els preparatius d’un acte requerirà una logística considerable.