L’Església Vella, oberta a tothom?

Opinió
Article d’opinió d’un col·laborador de El Cancell arran de la representació dels Pastorets a l’Església Vella.

Des de fa uns dies el Centre Parroquial està anunciant que enguany els tradicionals Pastorets no podran ser representats al seu teatre ja que les obres de condicionament i millora del seu espai encara no han finalitzat i que, per primera vegada, farà la representació a l’Església Vella, situada a Sota-ribes.

Fa molts anys que aquesta església, datada del s.XVII, es troba tancada al públic per greus problemes d’estructura i seguretat. Aquests problemes han portat a una sèrie d’obres, més llargues que la construcció de la Sagrada Família, sufragades pel Bisbat i els donatius de molts ribetans i que es manifesten en una grua que ja forma part del paisatge ribetà.

Amb l’anunci de la representació dels Pastorets a l’Església Vella i la seva obertura al públic sembla que aquests problemes s’han arreglat definitivament, ja que sinó no s’entén que es permeti l’accés a un espai que ha estat denegat a d’altres col·lectius del poble adduint justament aquests problemes de seguretat.

Així doncs, a partir d’ara, suposo que mossèn Jesús no tindrà cap mena de problemes a permetre que l’església es faci servir per a la celebració de misses, casaments, concerts de cant coral, visites guiades…

P. C. i M.