Nou establiment turístic al poble

Economia
Està ubicat a can Miret de les Parellades i s’anomena Ibai.

Ibai, que significa riu o riera en basc, és el nom que rep l’establiment turístic que demà s’inaugura a les Parellades, tal com es pot comprovar passant-hi per davant. La que fou residència de mossèn Anton Miret, acollirà una proposta que es presenta com a innovadora i que en els anuncis publicitaris mostra com a principal reclam la cuina. Precisament, l’apartat gastronòmic d’Ibai anirà a càrrec de Jean-Luc Figueras, reconegut cuiner i propietari d’un prestigiós restaurant a Barcelona.

El negoci pertany al grup Sagardi, del qual és director general Iñaki López de Viñaspre. Viñaspre, que fou tècnic de Cultura a Ribes, està al capdavant d’un entramat empresarial que compta amb més de 12 locals, el primer dels quals va ser inaugurat l’any 1996. Després d’haver optat durant un temps per la franquícia, el grup va recuperar la titularitat dels negocis més rendibles i a partir de 2002 va passar a actuar amb inversors locals segons va explicar el mateix Viñaspre en una intervenció al Simpòsium Caterdata.

La proposta d’allotjament de can Miret s’afegeix a d’altres com Can Ramonet, Ca l’Almirall, Els Cocons, Els Sumidors, d’altres més clàssics com el Reina Maria i alguns que encara no s’han inaugurat com l’Hotel Palou ubicat a can Quadres o el projectat Hotel Balneari que des d’èpoques remotes s’explica que es construirà a Solers.