Passeig dominical entre trets i espetecs

Medi natural
La difícil convivència de motoristes, famílies i caçadors a la tardor

Un passeig a la muntanya a la tardor és difícil i fins i tot perillós. Aquest mateix matí, al torrent de l’Espluga (el que surt de Sota-ribes) hi coincidien famílies que passejaven amb criatures, practicants de motocross i caçadors que, segons manifestaven, hi havien vist un conill. El primer a fugir deu haver estat el conill. Podem constatar que després han marxat les famílies amb canalla. Els caçadors i els motoristes potser encara hi són.

Seria demagògic formular qualsevol apriorisme en contra d’aquests esportistes: els clubs de motocross cada vegada demostren més sensibilitat amb el medi ambient i els caçadors són, inequívocament, un dels col·lectius que més s’han implicat en els últims anys en la conservació i cura de la natura. Tot i això, també hi ha famílies que reclamen la possibilitat de passejar tranquil·lament pels boscos, si més no pels més propers al poble, sense haver-ne de sortir escopetejades en tots els sentits.