L’IBI pujarà un 5% i les escombraries un 15%

política
També s’apugen els impostos de vehicles, construccions i es fixa una taxa per a casaments civils.

Les ordenances per al 2005 van ser aprovades al ple extraordinari de dijous segons informa l’Ajuntament en una nota publicada al seu web. Només van votar-hi a favor els regidors del PSC mentre que les altres forces s’hi van oposar. Entre els impostos que s’apugen destaquen el 15% de les escombraries, el 5% de l’IBI, el 3,5% de l’impost de vehicles i el 9% del de construccions. Segons la regidora Marta Marfany, en les ordenances s’han hagut de tenir en compte les pèrdues d’ingressos provocades per la supressió de l’IAE que va portar a terme l’antic govern del PP. D’altra banda, es va aprovar una taxa per als casaments civils que serà de 60 euros amb què es cobriran les despeses de neteja i manteniment. Es cosa sabuda que en aquestes celebracions se sol llençar arròs, que embruta bastant. Muç Vall va denunciar l’augment de a pressió fiscal al municipi. Segons la nota de premsa de l’Ajuntament, Muç va recordar que la pujada real de l’IBI serà del 15% a causa de la revisió cadastral. En la mateixa línia es van pronunciar altres regidors.