Indignació per la cua a les piscines

Societat
L’espera desproporcionada per obtenir número i la no priorització dels ciutadans del municipi deriva en crispació i malestar.

La impotència i la indignació es palpaven ahir a la llarguíssima cua que es va formar davant la piscina coberta de Ribes (Espai Blau). Per a les 15 h s’havia anunciat la distribució de números de torn per a les inscripcions a les activitats que s’hi porten a terme. A les 11 h del matí ja hi havia gent que s’esperava, segons van poder comprovar testimonis oculars. La cua que hi havia quan es va començar a donar número era exagerada. De fet, tenia força similitud amb les cues que es formen periòdicament als centres cívics i infraestructures públiques de Barcelona o als serveis juvenils de la Generalitat i que són notícia als mitjans perquè la gent hi va el dia abans amb sacs de dormir, s’hi fan coneixences, etc.. A Ribes, la cua va venir de nou i va provocar la ràbia veïnal per diversos motius: d’una banda la imprevisió, ja que ningú no s’ho esperava; de l’altra, el fet que els ciutadans del municipi, que han sufragat la piscina amb la seva contribució, tenien poc avantatge respecte dels ciutadans de Vilanova o Sitges que podien apuntar-s’hi més o menys amb igual dret sense haver d’esperar. Molts recordaven que quan els ciutadans de Ribes han d’usar serveis públics a Vilanova ho fan en clar desavantatge. L’experiència va posar de manifest una vegada més que la situació de metropolitanització accelerada que viu el poble provoca que es generin grans expectatives com la construcció de les noves piscines que a la pràctica es tradueixen en noves i desconegudes incomoditats.