Festa!

Cultura
Sant Pere arriba als moments culminants.

L’esclat festiu ja omple tots els carrers i places del poble. A la una han encès els morters, ha petat la traca i han repicat les campanes. Just abans, els grallers de Ribes han baixat el carrer del Pi des del Ger. Ho han fet acompanyats d’antics grallers en commmemoració del 25 anys d’aquesta formació. Seguidament ha començat la cercavila infantil. A les 16 h hi ha hagut la tradicional ballada a les masies. A les 19 h ha tingut lloc la cercavila de vigília, que ha acabat a la plaça Marcer. Fa pocs minuts ha començat el castell de focs. Quan s’acabi, es farà la cercavila fins a la plaça Marcer i el ball de vigília. Demà a 2/4 de vuit es recuperarà el toc de l’alba, a continuació començarà la matinal, seguida de l’esmorzar dels balls populars. A les 10.15 h tindrà lloc l’anada a ofici, l’ofici i la cercavila subsegüent: les autoritats tornaran a l’Ajuntament havent oït missa, havent venerat la relíquia i havent cantat els goigs del Sant, com correspon. A la tarda es farà el concert i a la nit el ball. Resplendors vermells i verdosos a la pantalla de l’ordinador. Pets, pets i pets: potents i pudents (de pólvora, és clar). M’aixeco a contemplar l’espectacle. Bona festa a tothom!