Tertúlia musical amb Blas Coscollar

Cultura
Coscollar conduirà una xerrada amb el títol “Per què ens agrada la música?” dissabte a les 20 h als Xulius.

El metge, musicòleg i compositor Blas Coscollar i Santaliestra animarà una tertúlia sobre música als Xulius. L’acte tindrà lloc dissabte a les 20 h a la Sala Gran de l’entitat del Carrer Major. Profund coneixedor de la música tradicional, Coscollar ha escrit mètode de dolçaina, ha compilat cançoners aragonesos i és un luthier reconegut, a banda de ser un notable compositor, autor de nombroses peces. Nascut a Barbastre, va arribar a Ribes l’any 1978. En aquella època es va incoporar a la incipient colla de grallers de Ribes, la primera que hi va haver al poble. En els últims 30 anys ha col·laborat en abundoses iniciatives culturals. Fa pocs anys va crear l’editorial Arsis junt amb l’impressor Ramon Falcó. Com a investigador de la música tradicional, Coscollar no ha deixat de banda el folklore ribetà. Entre les seves aportacions locals s’hi compta el treball musical del llibre Goigs de Ribes, les Roquetes i Puigmoltó; també és seu l’estudi més complet que s’ha fet fins al moment de les músiques del ball de bastons, que es pot consultar en el volum, publicat per Arsis, Ball de bastons de Ribes. Coscollar és de les persones que coneixen més bé l’obra del popular folklorista i músic vilafranquí Francesc de P. Bover. Així mateix, junt amb Esteve Molero, també és un dels principals coneixedors de l’obra del prolífic compositor Manuel Rius i Ramos, finit fa uns dies. La relació entre la música i les persones centrarà la seva intervenció als Xulius.