Parlen del voluntariat en l’educació en el lleure

Cultura
Francesc Garreta, president del MCEC, i Mar Llopis, presidenta d’Esplac es troben en un acte organitzat pels esplais de Ribes.

Els representants de les dues federacions d’esplai més importants de Catalunya han parlat avui a la biblioteca Manuel de Pedrolo. Mar Llopis, presidenta d’Esplac-Esplais Catalans han començat la seva intervenció destacant els beneficis que l’educació en el lleure o “en les vivències” té sobre les criatures. Garreta, president del Moviment de Centres d’Esplai Cristians, ha encetat la seva intervenció amb una encesa defensa del paper que els esplais juguen en la construcció de les comunitats. A continuació, seguint el guió que els han proposat els dos esplais ribetans, han començat a desgranar diversos aspectes de l’educació en el lleure des del voluntariat amb el rerefons de l’enfrontament entre els principals esplais de Ribes (Xulius i Ger) i l’Ajuntament. L’acte, que ha aplegat desenes de persones, continuava ben animat a quarts de vuit de la tarda . Com és sabut, la causa de la polèmica han estat les lamentables actituds dels dirigents municipals a l’hora d’impulsar els casals d’estiu, tal com podeu comprovar en aquest recull monogràfic.