Rosari i via-crucis

Cultura
L’exercici setmanal del via-crucis és un dels signes que recorda la quaresma a Ribes.

Després de l’esclat de tradicions de carnaval els costums quaresmals també troben el seu lloc en la vida quotidiana de Ribes. Així, la Parròquia ha començat els tradicionals via-crucis. Tal com recorda el Full Parroquial, tenen lloc cada divendres i diumenge de quaresma després del rés del Rosari. Els divendres el Rosari comença a les 17.30 h i els diumenges a les 18 h. Els via-crucis quaresmals són per dintre l’església. Caldrà esperar Rams per veure el primer via-crucis al carrer. Com és habitual, els dimecres i els divendres les pastisseries comercialitzen els bunyols. Així mateix, moltes cases mantenen les acostumades abstinències que han comportat, a banda de l’aspecte ascètic, una rica gastronomia que podeu trobar documentada al llibre La cuina del fato.